Offerte aanvraag

  • Zoek de blokhut
    van uw voorkeur
  • klik op de button
    offerte aanvragen
  • De beste offerte

Alle mantelzorgwoningen

Een mantelzorgwoning bouwen of kopen? Ja, want mantelzorg verlenen wordt steeds belangrijker. Onze overheid stimuleert de mantelzorgverlening door burgers onder elkaar. Als u besluit om voor uw (schoon)ouders, een ander familielid of een bekende te zorgen, betekent dat veel voor u. Wanneer u door Jaro Houtbouw een houten mantelzorgwoning laat bouwen, hebt u uw zorgvrager altijd in de buurt. Een mantelzorgwoning van hout is een relatief voordelige oplossing die we snel kunnen bouwen!

 

Een mantelzorgwoning bouwen naar uw wens

De uitstraling van de mantelzorgwoning is compleet naar uw wens in te richten. Het betreft namelijk een bouwwerk die we voor u in opdracht bouwen. Gaan de wensen uit naar een mantelzorgwoning met een puntdak of plat dak en wenst u misschien een zolder op de mantelzorgwoning te bouwen? 

Welke regels gelden er voor het bouwen van een mantelzorgwoning?

U heeft geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer nodig voor het bouwen van een mantelzorgwoning op uw eigen terrein. De regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning zijn eenvoudig. Vraag bij de gemeente na hoe de regels precies zijn wanner u overweegt om te gaan bouwen. Vanzelf helpen wij u graag als u er niet uitkomt. 

Wat is een mantelzorgwoning precies?

Een mantelzorgwoning is een woning op het terrein van het perceel van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener, maar het kan ook andersom. Het is namelijk ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de woning woont en de zorgverlener in de mantelzorgwoning woont.
U kunt een mantelzorgwoning in uw tuin laten bouwen, maar u kunt ook een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is om een garage of schuur om te bouwen tot mantelzorgwoning.

Er is geen vergunning nodig, maar er zijn wel regels

Het feit dat u geen vergunning nodig heeft, wil niet zeggen dat er geen regels gelden bij het bouwen van een mantelzorgwoning. Zo moet de mantelzorgwoning wel voldoen aan het bouwbesluit. In het bouwbesluit staan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Informeer hiernaar bij uw gemeente.

Wat als de mantelzorg eindigt?

Wat als de mantelzorg eindigt? U mag de mantelzorgwoning dan niet langer gebruiken als woning. U hoeft de mantelzorgwoning niet af te breken, maar u moet bijvoorbeeld wel de keuken en badkamer verwijderen.

Raadpleeg een specialist

Raadpleeg één van onze specialisten en brainstorm verder, want er is veel mogelijk bij Jaro Houtbouw.

www.mantelzorgwoningenbouwen.nl.

Lees meerLees minder

Sorteer op:
Toon: per pagina
1
product: 1 - 7 van 7